Daca ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram probabil ca esti la curent cu vacantele noastre si cu destinatiile pe care le-am vizitat in ultimul timp, iar daca nu, iti vom povesti in continuare cum am ajuns sa vizitam orasul Toledo.

Totul a inceput cu vacanta in Maroc (link), planificata cu 4 luni inainte pe cont propriu si organizata sub forma unui multi city break. Astfel am ajuns mai intai in Marsilia, Franta (link), iar la intoarcere am reusit sa vizitam doua orase simbol ale Spaniei: Madrid si Toledo.

Toledo este un oras micut, pitoresc si cu o istorie bogata, foarte asemanator cu Sighisoara. Orasul cetate a fost capitala Spaniei in secolul XVI, iar in prezent este este un muzeu in aer liber care si-a pastrat aspectul medieval si amprentele muticulturale crestine si islamice.

Desi Spania este o destinatie indragita de multi turisti, majoritatea aleg sa viziteze alte orase, motiv pentru care Toledo nu se bucura de un public prea mare si nici nu este foarte cunoscut printre calatori.

Cum ajungi in Toledo?

Aflat la o distanta de 80 km de Madrid, Toledo este un oras micut si usor accesibil, din punct de vedere al transportului. Daca planuiesti o excursie, cel mai usor ajungi din Madrid, iar de acolo poti lua autobuzele Alsa (link) care au ruta directa. Toate autobuzele pleaca de la autogara Plaza Eliptica (link), pretul biletelului de este de 5 euro si in mai putin de 1h ajungi la destinatie.

Ce poti vizita ?

Puerta de Bisagra

Alcazar, simbolul orasului

Catedrala gotica din Toledo

Piata Zacodover  Toledo

Piata Zacodover

Sinagoga Santa María la Blanca

La pas pe stradutele pitoresti

Acestea fiind zise, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos cand ajungi in 
Toledo.

Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback si nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam zilnic poze din aventurile noastre.

Ganduri bune, zile insorite si vacante inspirate iti dorim! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *