Continuam seria ponturilor de vacanta cu impresiile noastre din doua destinatii de pe coasta Siciliei, cea mai mare insula din Marea Mediterana si considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase zone turistice ale Italiei.

Aventura noastra s-a petrecut in luna mai 2018, atunci cand am vizitat 2 orase italiene din sud est: Catania si Taormina.

In Catania nu am petrecut prea mult timp, insa a fost suficient pentru a ne face o impresie despre cum stau lucrurile. Odata ajunsi la destinatie, dupa un zbor de doua ore am inceput sa ne pierdem entuziasmul datorita aspectului neingrijit al orasului, similar cu cel de ghetou: blocuri vechi, strazi murdare si trafic hotic, singurele zone mai ingrijite fiind in centru. Atat imaginea orasului, cat si cazarile lasa de dorit, motiv pentru care va recomandam sa fiti atenti la review-uri atunci cand va alegeti cazarea. Din acest motiv, nu vom intra prea mult in detalii si vom pune accentul pe Taormina.

Italia este o destinatie indragita de multi turisti, insa majoritatea aleg sa viziteze orasele mari si regiunile cele mai cunoscute. Taormina nu se incadreaza in aceasta categorie. Este un colt de rai asezat pe un versant cu o vedere superba la Marea Ionica, dar si la vulcanul Etna. Cu toate astea, este o destinatie putin cunoscuta de turisti.

Diferita oarecum de restul Siciliei si caracterizata printr-un vibe exotic, Taormina seamana destul de mult cu destinatiile de pe coasta Amalfitana, despre care am povestit intr-un alt articol (aici si aici).

Cum ajungi in Taormina ?

Exista mai multe variante. Cel mai usor se ajunge cu un zbor pana in Catania, iar de acolo poti lua tren sau autobus. Distanta de 50 km se parcurge in cel mult 1h:30m, in functie de transport. Preturile variaza in functie de ora si pornesc de la 4.3€ (link).

Unde te cazezi ?

Aici este o discutie mai lunga si depinde de mai multi factori: perioada de sedere si bugetul alocat fiind cele mai importante. Catania este optiunea mai accesibila, spre deosebire de Taormina unde preturile sunt mai mari.

Noi am stat destul de putin si ne-am luat cazare doar in Catania, insa, dupa cum am spus, orasul si cazarile lasa mult de dorit. Astfel, in Taormina am ajuns in cadrul unei excursii de o zi, timp in care am vizitat cam tot ce era de vazut pentru ca orasul nu este unul foarte mare. Cu toate astea, daca aveti mai mult timp la dispozitie pentru relaxare, va recomandam sa luati o cazare in Taormina, pentru ca peisajele sunt superbe.

In cele ce urmeaza, vom lasa imaginile sa vorbeasca:

Isola Bella & Capo Sant’Andrea

Taormina – Cable Car

Porta Catania & Porta Messina

Duomo di Taormina

Duomo di Taormina

Corso Umberto

Teatru Greco

Acestea fiind spuse, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos cand ajungi in 
Catania si in Taormina.

Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback si nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam zilnic poze din aventurile noastre.

Ganduri bune, zile insorite si vacante inspirate iti dorim! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *