Stiai ca Roma este cunoscuta drept orasul celor 7 coline datorita locului unde a fost fondata ? Cele 7 coline celebre, situate la est de Tibru se numesc Aventin, Palatin, Quirinal, Viminal, Celian, Esquilin si Capitoliu.

Ce poti vizita?

Muzeul Vatican si Piata si Bazilica Sf. Petru

Daca ti-ai propus sa vizitezi obiectivele turistice din Roma, e musai sa te inarmezi cu multa rabdare datorita aglomeratiei si a cozilor care se formeaza. Fie ca vorbim de weekend sau nu, cel mai bine ar fi sa iti rezervi cel putin o zi intreaga.Biletele online pot fi cumparate usor de aici. Astfel economisesti timp si nervi.

Colosseumul

city break roma

Unul dintre cele mai vizitate atractii turistice, Colosseumul a fost construit de imparatul Vespasian in anul ’72. Uriasul amfiteatru face parte dintre cele 7 minuni ale lumii si obisnuia sa gazduiasca lupte intre gladiatori.

Columna lui Traian

Celebrul monument triumfal a fost construit in antichitate in perioada in care Imperiul Roman a atins apogeul extinderii teritoriale sub conducerea imparatului Traian.

Arcul lui Constantin

Localizat in apropierea Colosseumului, arcul a fost construit in onoarea bataliei de la Podul Milvia, notabila pentru simbolistica sa: victoria crestinismului asupra paganismului.

Forul Roman si Colina Palatina

Considerat si nucleul central al Romei antice, Forul roman este o colectie de vestigii istorice. Dintre toate cele sapte coline din Roma. Colina Palatina este cea mai bogata in materie de situri istorice şi arheologice. Cele doua obiective pot fi vizitate impreuna.

Altare della Patria

Aflat in Piazza Venezia, Monumentul National Vittorio Emanuele II sau Altare de Patria, asa cum mai este numit, a fost construit integral din marmura alba in onoarea primului rege al Italiei. Pentru un view impresionant asupra orasului, poti urca pe terasa cladirii cu doar 7 euro.

Castelul Saint Angelo

Conceput initial ca un mausoleu pentru Imparatul Hadrian, Castelul Ingerilor a fost fortificat ulterior pentru cazuri de forta majora. In prezent, castelul reprezinta un important obiectiv turisitc. Aici a fost ecranizat si romanului lui Dan Brown. Ingeri si demoni. Pentru cei interesati, biletele online pot fi cumparate
de aici.

Fontana di Trevi 

Amenajata in stil baroc si vizitata anual de milioane de turisti, Fontana di Trevi este una dintre cele mai cunoscute fantani din lume. Fie ca se indeplinesc sau nu dorintele, e musai sa arunci un banut in apa, daca ajungi acolo.

Panteonul si Piazza della Rotonda

Construit initial ca templu dedicat zeilor romani de Marcus Agrippa, Panteonul este cea mai bine conservata cladire, precum și cea mai veche constructie din lume care a reusit sa-si pastreze acoperisul original intact.

Piazza della Rotonda adaposteste un obelisc, o fantana si o multime de terase aglomerate de turisti, in sezonul cald.

Piazza Navona si Piazza di Spagna

Poate una din cele mai faimoase piete din Roma, Piazza Navona este una dintre cele mai animate locuri din oras si totodata un important obiectiv turistic.

Considerate cele mai largi scari din Europa, treptele spaniole fac legatura intre Piata Spaniei si Piata Trinita dei Monti.

Acestea fiind zise, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos cand ajungi in
Roma. Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback si nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam zilnic poze din aventurile noastre.

Ganduri bune, zile insorite si vacante inspirate iti dorim! 


Iti recomandam si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *