Milano in 2 zile: obiective si activitati

Iti propunem o excursie in capitala modei, unde vei gasi numeroase branduri de renume precum Versace, Gucci, Dolce & Gabbana, Prada, Armani, dar si altele pe care te lasam sa te descoperi.

In continuare iti vom prezenta un scrut ghid turistic, pentru fiecare dintre cele doua locatii, cu obiective pe care nu trebuie sa le ratezi.

 

1. Domul

Considerat ca fiind si emblema orasului, Duomo di Santa Maria Nascente este a doua catedrala ca marime din Italia, dupa bazilica Sf. Petru din Roma. Constructia are o arhitectura impresionanta realizata din marmura si granit si este decorata cu basoreliefuri reprezentand scene si eroi biblici.

Catedrala este deschisa publicului si se poate vizita atat in interior, cat si pe terasa, de unde vei avea acces la o priveliste superba asupra orasului. Intrarea nu este libera, iar pretul biletelor difera in functie de numarul obiectivelor incluse in bilet. Pentru a evita cozile kilometrice, iti recomandam sa-ti cumperi biletele online de aici.

2. Biserica Santa Maria delle Grazie

Una dintre cele mai cautate atractii turistice este si aceasta biserica dominicana, inclusa in Patrimoniului Mondial UNESCO, datorita celebrei picturii murale realizată de Leonardo da VinciCina cea de taină . Biletele se pot achizitiona doar online de aici si trebuiesc luat cu cel putin 2 luni inainte.

3. Teatro alla Scala

Teatrul La Scala este una din cele mai faimoase teatre de opera din lume. Daca iti permite timpul si daca iti doresti experienta culturala indedita iti poti rezerva o seara pentru spectacol. Sezonul traditional al operei incepe pe 7 decembrie de ziua Sfantului Ambrozie, sfantul patron al orasului Milano. Pentru mai multe informatii despre stagiune si biletele viziteaza acest site.

4. Galleria Vittorio Emanuele II

Unul dintre cele mai vechi spatii comerciale din oras,uriasul magazin se intinde pe 4 etaje si a fost denumita dupa primul rege al Regatului Italia. Galeria face legatura intre doua repere importante din Milano, Domul si Teatru La Scalla

5. Castelul Sforza

Fosta resedinta a Ducilor de Milano, castelul este in prezent una dintre cele mai mari cetati din Europ. Denumit initial Poarta lui Jupiter, Castello Sforzesco este un simbol important din istoria orasului. Intrarea este libera.

Noua ne-a placut orasul si il recomandam cu drag calatorilor entuziasti. Speram ca acest pont de vacanta sa te ajute sa te orientezi mai bine daca te hotarasti sa rezervi o vacanta in Milano 🙂 .

Asteptam parerea ta daca ajungi acolo, in sectiunea de feedback sau pe Facebook.

Iar pentru mai multe ponturi despre vacante ai la dispozitie sectiunea de Trips & Tricks .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *