Continuam seria ponturilor de vacanta din Georgia cu cele mai interesante obiective turistice pe care le poti vizita in Tbilisi si Kutaisi.

Situata pe raul Kura, Tbilisi este cel mai mare oras din Georgia si totodata capitala statului, unde veti putea simti cel mai bine influentele multiculturale din zona, dar si combinatii interesante intre specificul oriental si cel european.

Ce poti vizita in Tbilisi ?

Cetatea Narikala

narikala georgia

Una dintre cele mai vizitate obiective din Tibilisi,  Cetatea Narikala a fost ridicata in cel mai inalt punct al asezarii oferind in acelasi timp si o priveliste impresionanta asupra raului Mtkvari si a intregului oras.  Fortareata reprezinta un simbol al arhitecturii defensive a orasului Tbilisi din antichitate.

Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas sau Turnul Inclinat - Tbilisi

Turnul cu Ceas sau Turnul Inclinat din Tbilisi este una dintre cele mai neobisnuite cladiri ale orasului si a fost ridicat de catre Renzo Gabriadze in apropierea teatrului de papusi.

Mother of Georgia

mother of georgia

Mother of Georgia sau Kartlis Deda este un monument ce se regaseste in capitala Georgiei, devenit si simbolul orasului. Statuia a fost ridicata pe varful dealului Sololaki in anul 1958, anul in care Tbilisi  a implinit 1500 de ani. Sculptura simbolizeaza o femeie in rochie nationala georgiana ce tine in mana stanga un castron de vin pentru prieteni, iar in mana dreapta o sabie pentru dusmani.

Muzeul Etnografic

museum of ethnograpghy georgia

Amenjatat in aer liber in anul 1966, muzeul etnografic din Tbilisi adaposteste numeroase exemple de arhitectura populara si artizanat din diferite regiuni ale tarii. In cadrul expozitiei veti putea vedea casele de piatra tradiționale din Darbazi din estul Georgiei, case din lemn cu acoperisuri de paie sau placi din vestul Georgiei, turnuri de veghe din provinciile muntoase Khevsureti, Pshavi si Svaneti, porumbul Megrelian si Imereti, morile de ape Kartlian, precum si o colecție de articole traditionale de uz casnic, cum ar fi articole de imbracaminte, cadre, covoare, ceramica si mobilier.

Piata Libertatii

Freedom Squere Georgia

Freedom Square sau Liberty Square, este situata in centrul orasului si adaposeste un momnument dedicat lui Alexandru Pushkin. Locatia a fost denumita in timpul fondarii Republici Georgiene, in urma prabusirii Imperiului Rus.

Palatul Prezidential

parliament of georgia

Amenajata pe malul raului Kura, cladirea a fost reconstruita si modernizata recent, iar la lasarea intunericului este frumos luminata

Bridge of Peace

bridge of peace tbilisi

Podul Pacii este o punte pietonala in forma de arc, realizata integral din otel si sticla, iluminata cu numeroase LED-uri, peste raul Kura din centrul orasului Tbilisi.

Baile termale sufuroase

Baile termale sulfuroase din centrul orasului por fi o ocazie buna de relaxare, dupa o zi plina de plimbari si drumetii. Astfel de centre de relaxare se gasesc si in Abanotubani orasului vechi, Legenda spune ca aici ar fi fost intemeiat Tbilisi in secolul V de catre regele Vakhtang plecat la vanatoare sa vaneze o caprioara si care a dat din intamplare peste niste ape fierbinti,  de unde provine si denumirea de Tbili in limba georgiana,

Moscheea Jumah

Moscheea Jumah Tbilisi

Arhitectura religioasa ocupa un loc deosebit in cultura georgiana, prin specificul oriental ce se poate regasi in cadrul moscheilor si catedralor amplasate in toate zonele orasului, conferind intregii regiuni un farmec aparte.

Kutaisi

Desi nu este un oras dezvoltat din punct de vedere turistic, Kutaisi poate fi considerat poarta dintre Europa si Asia, fiind asezat la intersectia a multe culturi ce si-au lasat amprenta de-a lungul timpului:Rusia, Turcia, Armenia si Azerbaidjan. Astfel daca planuiti o calatorie in aceste tari, puteti lua in calcul ca oras de pornire Kutaisi.

Atractiile din zona le veti putea gasi in afara orasului, asa cum este si canionul Martvili, unde va veti putea bucura de o plimbare cu barca.

Caninoul Martvili Kutaisi Georgia

Am pregatit si un articol despre bugetul de vacanta pentru un city break de 3 zile in Georgia, unde vei gasi infomatii utile despre organizare, transport, dar si despre mancarea traditionala, pe care il gasesti 👉 aici.

Acestea fiind zise, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos cand ajungi in Georgia. Noua ne-au placut orasele si le recomandam cu drag calatorilor entuziasti.

Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback si nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam zilnic poze din aventurile noastre.

Ganduri bune, zile insorite si vacante inspirate iti dorim! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *