In calatoaria noastra prin Europa am ajuns si in Franta, unde ne-am oprit 2 zile in Lille, dintre care 1 zi am petrecut-o vizitand un oras marcat de istorie. Am vrut sa vizitam Dunkirk pentru ca vazusem destul de recent filmul, iar distanta intre orase este doar de 1h si 74 km, iar biletul este accesibil (10 euro dus – intors).

Este un oras micut, pitoresc ce are iesire la Marea Nordului. Locul nu se bucura de foarte multe obiective turistice, insa are frumusetea lui aparte datorita incarcaturii istorice. Aici poti vizita, portul, biserica veche in stil gotic, piata centrala din fata primariei si faimoasa plaja unde s-a filmat filmul cu acealasi nume. Desi cladirile nu si-au pastrat foarte mult din autenticitate, fiind renovate dupa al doilea Razboi Mondial, orasul merita vizitat pentru aerul sau aparte.

Cazarea in oras este relativ accesibila, iar preturile difera in functie de locatie. Mai multe detalii aici.

Te lasam sa decoperi magia locului din urmatoarele poze.

Acestea fiind zise, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos cand ajungi in Dunkirk. Noua ne-a placut orasul si il recomandam cu drag calatorilor entuziasti.

Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback. Nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam zilnic poze din aventurile noastre.


Iti recomandam si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *