Daca ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram probabil ca esti la curent cu vacantele noastre si cu noile destinatii pe care le-am vizitat anul acesta.

Anul trecut am dat startul unui eurotrip in Vestul Europei vizitand astfel 3 tari: Olanda, Franta si Belgia si am reusit sa vizitam mai multe orase intr-o singura vacanta: Amsterdam, Lille, Bruges si Bruxelles.

Nu cu mult timp in urma, ne-am intors dintr-un multi-city-break in Europa Centrala . Ne-am oprit prima data in Praga, apoi in Viena, urmand Bratislava si nu in ultimul rand Budapesta. Astfel am reusit sa vizitam 4 tari in 7 zile, intr-o vacanta pe cinste.

Experienta de anul trecut a contat mult in luarea deciezi, avand deja cunostinte despre ce trebuie sa facem si cum ar trebui sa ne organizam. Prin urmare am inceput sa consultam harta Europei in cautarea de noi aventuri. Ne doream de mult sa ajungem in Praga si in Viena si prin urmare am avut un punct de plecare, legand astfel cele doua orase de Bratislava si Budapesta. Dupa ce am stabilit itinerariul, urmatorul pas a fost sa cautam zboruri ieftine catre Budapesta.

Inainte de a-ti povesti cum a fost in vacanta,  precizam ca toate informatiile prezentate in articol sunt verificate.

adventure multi city break

Transportul intre orase

Unul dintre cele mai importante aspecte dintr-o vacanta de tipul multi city break il reprezinta transportul intre destinatii. Practic trebuie sa te asiguri ca zborul se sincronizeaza cu autobuzele si sa-ti iei marje de eroare de 1-2h.

Pentru a ne deplasa intre orase, atat in ultima vacanta cat si in cea precedenta am consultat site-ul GoEuro care combina si iti arata toate variantele de transport disponibile din Europa si din orasul respectiv. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci locul de plecare si destinatia dorita. Pe langa Goeuro, am folosit si RegioJet operatorul local de trenuri si autobuze care circula pe ruta Budapesta – Viena – Praga, dar si in alte regiuni ale Europei.

goeuro

Cazarea

v

Si de data aceasta ca si data trecuta, am ales cazare prin Booking si Airbnb, in functie de locatie si de rapotul calitate-pret. Viena si Praga sunt destinatii mai scumpe comparativ cu Bratislava sau Budapesta, motiv pentru care ales cazare direct la proprietar prin Airbnb si nu am fost dezamagiti.  Am dormit 2 nopti in fiecare oras, expectie facand Budapesta unde am stat o noapte, inainte de plecare. Astfel, am ales locatia si in functie de destinatia din ziua urmatoarea. Daca trebuia sa vizitam orasul ne cazam mai aproape de centru, iar daca plecam a doua zi ne orietam dupa o cazare relativ aproape de gara.

Costuri

In continuare iti vom face si un sumar al costurilor din aceasta vacanta, pentru a sti cum sa-ti planifici bugetul (un alt aspect important):

  • Total cazare ( 4 orase ) –  98€/persoana
  • Transfer Budapesta – Bratislava – 12€/pers
  • Transfer Bratislava – Praga – 12€/pers
  • Transfer Praga – Viena – 15€/pers
  • Transfer Viena – Bratislava –  5€/pers
  • Transfer Bratislava – Budapesta – 8€/pers
  • Zbor Bucuresti – Budapesta + retur – 85€/persoana (pret redus cu Wizz discount Club)
  • Mancare – 200€/persoana
  • Suveniruri si alte cheltuieli – 50 euro/ persoana
  • Total vacanta – 473 euro/ persoana

Acestea fiind zise, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos atunci cand planifici un multi city break. Noua ne-au placut orasele si le recomandam cu drag calatorilor entuziasti.

Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback. Nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam poze din aventurile noastre. Iar pentru mai multe ponturi despre vacante ai la dispozitie sectiunea de Trips & Tricks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *