Cum arata un city break pe Coasta Amalfi?  Iti prezentam mai jos impresiile noastre din vacanta, precum si cele mai frumoase obiective si activitati pe care nu trebuie sa le ratezi. Italia, in general, este o tara destul de accesibila, insa are si atractiile sale mai costisitoare care iti pot da peste cap bugetul daca nu il planifici de la inceput.

Cum ajungi pe Coasta Amalfi?

Coasta Amalfi - Native travel

Coasta Amalfi este alcatuita din 19 orase ce se regasesc pe riviera italiata, printre care Salerno, Amalfi, Positano, Amalfi, Sorrento, dintre cele vizitate de noi. Daca iti alegi aceasta destinatie de vacanta trebuie sa stii ca sunt mai multe variante prin care poti ajunge aici.

Rapid & ieftin

Cea mai rapida si ieftina varianta este iei un zbor low cost catre Napoli (Wizz/ Blueair), iar de acolo autobuzul (SITAbus sau Curreri Viagi) sau trenul care te vor duce direct la destinatie, pe coasta, prima destinatie fiind Sorrento. Preturile difera in functie de tipul si durata biletului (mai multe detalii aici si aici). Cel mai avatajos este sa-ti iei un abonament de 24h (6,80€) sau 3 zile (16€) in functie de timpul pe care vrei sa-l petreci in statiuni.

Ruta ocolitoare 

A doua varianta pentru a ajunge pe costa Amalfi este de a lua un zbor ieftin catre Roma, iar de acolo trenul catre Salerno si in 2h:30 esti la destinatie. Noi am optat pentru aceasta ruta intrucat s-a dovedit a fi mai ieftina in plin sezon. Pretul biletelor diferta in functie de ora si variaza intre 16-30€ si le poti cumpara online sau direct de la tonomatele de bilete Trenitalia.

Iti recomandam sa analizezi ambele variante inainte de a rezerva biletele, deoarcere in plin sezon zborurile catre Napoli sunt mai scumpe.

Cazarea

cazare

Cazarea pe coasta nu este foarte ieftina intrucat este o zona turistica foarte bine dezvoltata. Preturile pe Booking variaza mult, iar in sezon tarifele explodeaza. Iti recomandam sa iei in calcul atat cazarea prin Booking, cat si pe cea prin Airbnb care poate fi mult mai avantajoasa. Desi de obicei alegem Airbnb, de data aceasta am gasit cazare la un pret bun pe Booking cu mic dejun inclus si am primit ca bonus o priveliste superba pentru care am platit doar 117€/ 3 nopti pentru 2 persoane, in plin sezon (iunie-iulie).

*Tips* Dintre toate statiunile de pe coasta Amalfi, Salerno este cel mai accesibil oras, iar de acolo poti lua autobuzele pentru a vizita si celelalte orase.

Transportul (intre statiuni)

amalfi coast - native travel

In functie de varianta de calatorie si de orasul in care alegi sa te cazezi exista una sau mai multe optiuni de transport: tren, autobuz sau vapor.

Daca optezi pentru autobuz (SITAbus) este important de stiut ca acestea circula din ora in ora pana la ora 22. Sunt 2 rute diferite si 2 autobuze diferite care strabat toata costa, astfel:

  1. Sorrento – Amalfi (statii:Sorrento; Priora; Bv S.Agata; Colli Fontanelle; S.Agnello; Piano Sorrento; Meta; Colli S.Pietro; Positano; Praiano; Grotta Smeraldo; Amalfi)
  2. Amalfi – Salerno (statii: Amalfi, Atrani, Minori, Maiori, Cetara, Vietri sul Mare, Salerno)

Preturile diferta in functie de tipul si durata biletului (mai multe detalii aici). Cel mai avatajos este sa-ti iei un abonament de 24h (6,80€) sau 3 zile (16€) in functie de timpul pe care vrei sa-l petreci in statiuni.

Mancare si delicii culinare

positano

Avand in vedere ca Italia este renumita pentru pizza, paste si gelatto, iti recomandam sa le incerci pe toate (noi nu ne-am putut abtine 🙂. Restaurantele “de cartier” pe care le gasesti pe stradute ingramadite au cea mai buna mancare la un pret accesibil.

Daca ajungi in Napoli trebuie sa incerci baba, vei vedea ca este un desert insiropat traditional napoletan, similar la gust cu savarina romaneasca.

coasta amalfi - native travel

La finalul celor 3 zile de vacanta pe Coasta Amalfi, am tras linie, iar bugetul pentru 1 persoana a fost 250€:

  • Bilete de avion Ryanair – 85€
  • Cazare – 117€
  • Tranfer tren Roma – Salerno + retur – 30€
  • Abonament 1 zi SITAbus – 6.80€
  • Taxa ferry Salerno – Insula Capri + retur – 40€
  • Mancare + suveniruri – 50€

♣ Iar pentru cele mai interesante obiective turistice de pe Coasta Amalfi si din insula Capri pe care nu trebuie sa le ratezi, am pregatit un alt articol, astfel incat sa nu-ti lipseasca nimic.

Acestea fiind zise, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos cand ajungi pe Coasta Amalfi. Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback si nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam zilnic poze din aventurile noastre.

Ganduri bune, zile insorite si vacante inspirate iti dorim! 


Iti recomandam si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *