Iata ca se apropie de final inca un an in care am stat mai mult pe drumuri decat acasa. Un an plin de peripetii si aventuri. Si pentru ca a inceput numaratoarea inversa, ne pregatim sa tragem line si sa facem restrospectiva calatoriilor pe 2018, dar nu inainte de a da startul celor din Noul An.

Malta

Anul 2018 a inceput pentru noi cu o vacanta in arhipalagul maltez, destinatia care ocupa si primul loc in topul celor mai frumoase destinatii pe care le-am vizitat pana acum. Mai multe detalii despre cum ne-am orgazizat (link)  si ce am vizitat (link) veti gasi in articolele dedicate celor doua orase.

Valencia

Urmatoarea oprire a fost pe coasta Spaniei, in Valencia. Un oras ce imbina intr-un mod inedit istoria si arhitectura cladirilor vechi cu stilul modern. Aici am fost placut surprinsi de transformarea orasului dintr-unul industrial, in unul modernist cu cladiri futuriste. Am povestit pe larg aici si aici.

Eurotrip in Europa Centrala: Ungaria, Slovacia, Austria & Cehia

La finalul lunii mai am pornit din nou la drum intr-un multi city break bine meritat. Astfel am ajuns sa colindam in lung si-n lat pe strazile din Budapesta, Bratislava, Viena si Praga, timp de o saptamana. Detalii si ponturi utile puteti gasi aici.

Budapesta 

Podul-cu-Lanturi-din-Budapesta-Ungaria

Bratislava

Bratislava2 - Native Travel

Viena

Viena - Native travel

Praga

praga - native travel

Italia 

Nici anul acesta nu am reusit sa stam departe de bella Italia, asa ca in martie ne-am facut bagajale pentru Sicilia si am ajuns in Taormina.  Este un orasel de pe coasta de est a insulei Sicilia, situata intre provincia Messina si Catania. Este o destinatie pitoreasca si cocheta, ce seamana destul de mult cu insula Capri.

Polonia

Next stop, Polonia, unde am vizitat 2 orase simbol: Varsovia si Cracovia.

varsovia - Natvie travel

Georgia

Aventurile au continuat cu o incursiune in Europa Orientala, o tara aflata la intersectia a mai multe culturi, unde am intalnit o combinatie interesanta intre specificul oriental si cel european. Georgia este o destinatie exotica si totodata nedescoperita din Caucaz (link), care se poate vizita atat pe baza de pasaport, cat si de buletin. Aici am vizitat Tbilisi, capitala statului si Kutaisi, situat in apropiere de canionul Martvilii.

In Tbilisi am fost placut suprinsi de influentele orientale, dar si de arhitectura orasului.

Tbilisi
tbilisi georgia

Kutaisi

Desi nu este un oras dezvoltat din punct de vedere turistic, Kutaisi poate fi considerat poarta dintre Europa si Asia, fiind asezat la intersectia a multe culturi ce si-au lasat amprenta de-a lungul timpului:Rusia, Turcia, Armenia si Azerbaidjan. Astfel daca planuiti o calatorie in aceste tari, puteti lua in calcul ca oras de pornire Kutaisi.

Atractiile din zona le veti putea gasi in afara orasului, asa cum este si canionul Martvili, unde va veti putea bucura de o plimbare cu barca.

Caninoul Martvili Kutaisi Georgia

Marea Britanie

Nici nu ne-am intors bine din Georgia ca ne-am rezervat biletele in UK pentru luna noiembrie. Asa cum ne este obiceiul am colindat stradutele englezesti pe jos, am savurat tradationalul mic dejun copios si am vizitat cele mai populare obiective din Londra.

Londra

Monaco, Monte-Carlo

Asa cum i s-a dus vorba, Monaco este un oras-stat luxuriant si cochet, unde veti putea vedea iahturi parcate la orice pas, masini si vile ca la Hollywood.

Coasta de Azur

Nu in ultimul rand, am incheiat seria escapadelor pe 2018 cu o vacanta pe coasta Frantei, unde am vizitat Nisa, Cannes, Saint Raphael si St Topez.

Este o destinatie potrivita in orice sezon intrucat  se bucura de cele mai multe zile insorite din an.

Coasta de Azur

Acestea fiind zise tragem line si numaram destinatiile: 12 tari, 16 orase and still counting… si asta pentru ca ne pregatim sa dam startul vacantelor pe 2019 cu un trip in Africa, Suedia si Danemarca. So Stay tuned!

Va uram un an cat mai bun, plin de realizari, de noi aventuri si de cat mai multe amintiri frumoase din destinatii inspirate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *