Napoli, resedinta regiunii Campania este unul dintre cele mai mari orase de pe coasta de Sud a Italiei si se afla in apropiere de vulcanul Vezuviu.

Odata ajuns aici poti vizita orasul in 1-2 zile, astfel vei avea parte cu siguranta de o experinta cu adevarat italieneasca. Prin oras te poti deplasa destul de usor cu ajutorul microbuzului sau cu metroul.

Mai jos vei regasi o serie de locuri si activitati pe care ti le recomandam cu mult drag sa le incerci:

Viziteaza orasul vechi

Daca ai apucat sa vezi unul din filmele italiene de anii ‘50, vezi regasi cu siguranta secvente in aceasta calatorie daca mergi la pas pe stradutele inguste unde te vor intampina rufele intise pe strada, scuteristii care merg cu viteza si localnicii certareti 🙂 .

 O plimbare pe Via Toledo & Via del Tribunali

Via del Tribunali, strada principala unde vei gasi mai multe pizzeri si boutiquri.

Piazza del Plebiscito & Castelul Nuovo

Desi centrul istoric al orasului nu este foarte dezvoltat, sunt cateva obiective pe care le poti vizita printre care si aceasta, care este asemanatoare cu Piazza Sf. Petru din Roma.

Un al obiectiv de vizitat in oras este si castelul medieval Nuovo situat in Piazza Municipio si in apropierea primariei.

Mananca pizza si incearca dulciurile specifice locului

O pizza buna gasesti atat la magazinele mici de cartier, cat si la restaurant. Cat despre baba, vei vedea ca este un desert insiropat traditional napoletan, similar la gust cu savarina romaneasca.

Viziteaza Pompeii si vulcanul Vezuviu

Odata ce ai ajuns in Napoli, merita sa iti rezervi o zi din vacanta pentru a vizita cetatea Pompeii si vulcanul Vezuviu, destinatii la care poti ajunge usor cu microbuzul.

Pentru doritorii de vacante de 5 stele nu am recomanda aceast oras, datorita lipsei de siguranta pe care ti-o ofera cartierele si strazile din Napoli, cat si a curateniei din oras care lasa de dorit.

Este o destinatie mai aparte care nu promite obiective turistice, insa merita sa o treci pe lista ta daca ajungi in zona.

Acestea fiind zise, speram ca aceste informatii sa-ti fie de folos cand ajungi in
Napoli.

Asteptam parerea ta daca ajungi acolo in sectiunea de feedback si nu uita ca ne poti urmari pe Facebook  si pe Instagram unde postam zilnic poze din aventurile noastre.

Ganduri bune, zile insorite si vacante inspirate iti dorim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *